Catherine Vandepitte

Catherine VandepitteCatherine Vandepitte komt uit Frankrijk. Ze heeft in verschillende landen gewerkt als verpleegkundige. Op haar 20ste kwam ze in aanraking met yoga. In 1995 is ze afgestudeerd bij de Stichting Yoga en Vedanta in Amsterdam en sindsdien geeft ze les.

Ze werd geïnspireerd door de yoga van Swami Satyananda en heeft in februari 2003 een cursus gevolgd bij de Bihar School of Yoga (India). Sindsdien volgt ze bijscholingen en cursussen, o.a. bij deze school. In 2006 heeft ze een jaarcursus bij Satyananda Yoga Academy Europe afgerond en het certificaat voor de Yogic Study 1 gehaald.

Sinds mei 2009, na een retraite gevolgd te hebben bij de Zenboeddhist Thich Nhat Hanh volgt ze regelmatig retraites en cursussen bij Cuong Lu, dharmaleraar in deze traditie.

In 2011 heeft ze een Lu Jong training (therapeutische Tibetaanse yoga) gevolgd.

In mei 2014 heeft ze de opleiding Yoga en Kanker met succes afgerond en vanaf september 2014 geeft ze H-yogalessen voor (ex-)kanker patïenten e/o mensen met chronische ziektes.

Alle hier opgedane kennis verwerkt ze in haar lessen.

Ze geeft verschillende workshops, zoals Stressmanagement en Yoga op de Yoga Academie Nederland en in haar praktijk Reinigingtechnieken en Tattwa Shuddhi.

Catherine is lid van de Vereniging Van Yogadocenten Nederland.

VYN-HY-logo