Over Balance Yoga

Op zoek naar evenwicht in je leven, in je lichaam, in je geest. Volgens mij, als alles in evenwicht is gebruik je je mogelijkheden optimaal. Bovendien betekent evenwicht, 'Balance', voor mij ook harmonie, eenheid, integratie, rust en als consequentie voel je je gezond! Ziektes worden vaak door onevenwichtigheid veroorzaakt (lichamelijk of geestelijk).

Wanneer alle tegenstellingen, krachten en gevoelens geneutraliseerd zijn, rust je in een moment van diep geluk. Let op: het is geen onverschilligheid of zweverigheid! Want om in evenwicht, in 'Balance', te kunnen zijn en blijven moet je dat willen, ben je er alert op, ben je met je volle aandacht in het nu. Wat we de hele tijd doen is evenwicht zoeken en weer verliezen, waarschijnlijk omdat we niet in het nu zijn maar te veel bezig zijn met de toekomst of het verleden. We blijven niet in onze eigen kracht.

Het lichaam reageert onmiddelijk op je geestelijke toestand. Ze zijn met elkaar verbonden. Als je het evenwicht, de 'Balance', in alles vindt voel je je goed want alles klopt. Je bent en dat is alles.

De yogaoefeningen kunnen je helpen om je evenwicht te herstellen of te bewaren. Op het lichamelijke vlak kan je al veel doen: door regelmatig yoga te oefenen en het juiste evenwicht te vinden tussen te slappe of te harde spieren, wat ook een effect op energetisch niveau heeft. Je gaat ook bewuster ademen en je krijgt meer controle op de kwaliteit van je adem. Je leert ook te ontspannen om je lichaam de kans te geven om te herstellen. Door visualisatie en meditatie leer je jezelf kennen en leer je hoe je in elkaar zit. Met dit inzicht kan je dingen in jezelf veranderen om gezond te blijven, om steeds meer zijn wat je wil zijn en om van ieder moment van het leven te genieten.

Bovendien, als je je goed voelt kan je veel beter met anderen omgaan. Je hebt meer begrip en je bent open. Uiteindelijk heeft iedereen er baat bij!