Samen mediteren

Meditatieruimte

We bieden op de maandagavond de mogelijkheid om samen te mediteren. De kracht van een groep mensen is veel groter dan we denken. Daarom is het een stuk makkelijker om met meerdere mensen een tijdje in stilte te blijven zitten dan alleen.

Wat is mediteren? Het is nietsdoen! We missen vaak momenten van rust in onze drukke bestaan. Het is net als troebel water. Je kan er niet doorheen kijken maar als je het een tijdje laat rusten wordt het helder. De modder gaat op de bodem liggen. Onze geest heeft rust nodig om weer helder te kunnen worden en de dingen beter te kunnen zien. We lijden aan ideeën over onszelf en de wereld. We willen altijd sterk, vrolijk en gezond zijn maar diep vanbinnen weten we dat dat beeld niet klopt.

Na een half uur in stilte te zijn, kan je beter in jezelf kijken en begrijpen wat aan de hand is. Soms komen vragen naar boven, of ervaringen, of gevoelens. Op de maandagavond is er ruimte om jezelf te zijn en je te kunnen uiten. En dat is heel gezond. Als je behoefte hebt om je hart te openen en te luchten wordt er in stilte naar jou geluisterd. Je krijgt alle ruimte. Niemand onderbreekt je.

Meditatie helpt je om je echte zelf te ontdekken, om vrijer te worden. We leren niet om gelukkiger te worden maar om te ontdekken dat we in essentie al gelukkig zijn.

De meditatieavonden worden begeleid door mensen die regelmatig retraites volgen bij Cuong Lu (Thiền traditie, leerling van Thich Nhat Hanh).

Voel je welkom om met ons te komen zitten en te ervaren!

Wanneer

Iedere maandagavond van 19:30 tot 21:15 uur. Er kan wel eens een keer uitvallen. Als je de keer ervoor niet bent geweest is het verstandig om van tevoren even te bellen.

Op de eerste maandagavond van de maand is er vanaf 19:00 uur tijd om samen bij te kletsen in de kantine en beginnen we daarna wel gewoon om 19:30 uur.

Eerste keer?

Als je nog niet eerder bent geweest, bel ons dan van tevoren even (0599-513428, 08:00-17:00u). We maken dan een afspraak om kennis te maken.

Kosten

Er is een basisvergoeding voor de kosten, van ongeveer € 5,00 per avond. Daarnaast kun je, naar boeddhistisch gebruik, een donatie achterlaten als dank voor de bijeenkomst.